11 mei 2024

@Hartje Gorcum

https://www.facebook.com/hartjegorcum

https://www.instagram.com/hartjegorcum

De verrassende vondst Star Outfit in de Haarstraat 20 zetten we vandaag graag extra in het zonnetje!

Patricia van Star Outfit heeft namelijk de Modewinkel Award voor de hoogste waardering van Gemeente Gorinchem gewonnen!

 
Op zaterdagavond 15 juni mag Patricia de prijs in ontvangst nemen tijdens het Awardfestival met Radio DJ’s van 538. Benieuwd? Hou dan zeker de socials van @staroutfit.nl in de gaten!
 

De Stad Gorinchem.nl -

Gorinchem dinsdag 7 dec. 2021

Gorinchem Aan het einde van de Gasthuisstraat denken mensen vaak dat er niets meer te winkelen valt. Maar net om de hoek in de Gorcumse Haarstraat is een super leuke boetiek gevestigd. Patricia de Joode is de trotse eigenaresse van deze damesmode zaak. Vrouwen van 30+ tot 50+ kunnen bij haar winkel Star Outfit op een relaxte manier terecht voor nieuwe kleding en stylingadvies. Verse koffie of thee wordt gezet om een gezellig moment te creëren en de uitdaging aan te gaan om een outfit te kiezen waar zij hun beste zelf in kunnen zijn.

,,Toen ik vorig jaar op 1 april 2020 de opening van mijn winkel had, was dat wel een heel bijzondere grap. Wat een feestelijk openingsevent van de winkel had moeten zijn, bleef bij een kort introductiefilmpje op instagram en facebook. Wat een contrast was dat met de plannen. Inmiddels zijn we alweer ruim 1,5 jaar verder en wat hebben we in die tijd af en aan met coronamaatregelen te maken gehad. En het is nog steeds een bijzondere tijd.

 

Gelukkig had ik al een webwinkel, wat me met extra promotie van acties er doorheen heeft geholpen. Het voelt als een beloning dat steeds meer vrouwen ontdekken dat er een hele leuke winkel voor hen in de Gorcumse binnenstad zit waar ze ongedwongen terecht kunnen.

Ik nodig alle dames uit de regio uit om even 30m. de Haarstraat in te lopen en bij StarOutfit de collecties te komen bekijken, voelen, passen en kopen. Je bent van harte welkom! ”

Bij StarOutfit hangen o.a. de trendy collecties van de Nederlandse merken Elvira, Mooi Vrolijk, Yest Fashion en Base Level van maat 36 t/m 48. Ook heeft Patricia de favoriete stretch jeans van veel vrouwen van het merk Karostar in haar winkel. De merken bij StarOutfit zijn een perfecte mix van comfortabele stoffen en een optimale pasvorm.

Verder heeft deze leuke boetiek alles in huis om je outfit af te stylen, prachtige tassen van o.a. Noi-noi, sjaals, armbandjes, kettingen en zelfs hippe sokken. Deze mode accessoires zijn ook prima geschikt om cadeau te geven. En dan is er nog de Lucky Star Ticket; dit is de cadeaubon van StarOutfit die naast de Bliekenbon in de winkel kan worden besteed.  

 

StarOutfit is dagelijks open (m.u.v. maandag) van 11 tot 17 uur, op zaterdag van 10 tot 16 uur en doet op koopzondag 19 december ook haar deuren open.

Volg StarOutfit op Facebook- en Instagram of stel je vragen telefonisch of via what’s app 06-538 999 22. Winkelen kan ook online via www.staroutfit.nl

Foto: Martin de Vries


AD Rivierenland

Zo help je toeristen, dat zouden meer mensen in de binnenstad moeten doen; Briljant!

COLUMN- Het aantal toeristen is toegenomen. Je herkent ze meteen. Wat slonzige outfit, rugzakje en altijd met een routekaart in de hand met een toelichting over alle bezienswaardigheden.

Door: Roy Grünewald 26-09-21, 19:00

 

Nu zag ik bij mij in de Haarstraat al vaker mensen stilstaan bij de voormalige Waterstaatskerk, die eind jaren tachtig werd verbouwd tot een appartementencomplex. Het is een opvallend gebouw, maar behoort blijkbaar niet tot de ‘highlights’ van onze vesting. Ik zie ze zoeken in de informatiefolder maar niets vinden. Terwijl het toch een bouwwerk is met een verhaal. Het was een kerk, gewijd aan de martelaren van Gorcum.


Nu ligt deze moordpartij eeuwen na dato nog steeds gevoelig bij het protestantse volksdeel. Een slimme paus nam wraak door deze martelaren heilig te verklaren. Daardoor werd voor altijd de naam Gorcum verbonden aan het niet zo fraaie gedrag van de Geuzen, die we doorgaans weggezet hebben als helden die ons van de Spanjolen hebben verlost. Aan zo’n bloedige episode wil je niet graag herinnerd worden.

 

Vandaar dat tot verbazing van met name katholieke toeristen er in heel Gorinchem geen gedenksteen of monument daarover te vinden is. Nu waren er in die kerk gebrandschilderde ramen die dat verhaal vertelden, maar bij de verbouwing waren ze bijna vernietigd. Gelukkig bleven zeven ramen bewaard, maar die werden weggemoffeld in een opslag. Nu is er een stichting die een plan heeft om vier ramen een plek te geven als een gedenkplaats naast de kerk.

 

Ineens zag ik dat Patricia de Joode van het kledingwinkeltje Star Outfit tegenover de voormalige kerk een bordje op de stoep had geplaatst met ‘wilt u meer weten over deze kerk, vraag het gerust binnen.’ Zo komen toeristen toch haar winkel in. Ze vertelt het verhaal en laat foto’s zien van de huidige situatie en hoe het er vroeger van binnen uitzag. Ondertussen neuzen ze toch tussen de sieraden en kleding. Kijk, dát moeten meer mensen in de binnenstad doen. Zo help je de toeristen en lok je ze vriendelijk naar binnen. Briljant!

 


7 sept 2021 - CHECK IN & ENJOY

Laat je inspireren door de nieuwste trends. Ontdek jouw StarOutfit om je lekker in te voelen en te stralen!

Neem snel een kijkje in onze nieuwe collectie en shop de leukste karostarjeans, broeken, shirts, jurken, vesten, jasjes, tassen, sjaaltjes en bijoux!

X, Patricia

StarOutfit

Haarstraat 20

Gorinchem

Info@staroutfit.nl

www.staroutfit.nl

Di-vr 11-17u.

Za 10-16u.

#staroutfit #newstart #newyou #newcollection #nieuwecollectie #fall #mooigorinchem #mannequin #shopwindow #windowshopping #mooistevestingstad #dameskleding #dameskledinggorinchem #nieuwe #etalagepop #lovemyjob #trendboutique #trends #yest #yestfashion #elviracollections #mooivrolijk #karostar #travelstof


30 juli 2021 - ON THE BIG SCREEN

BIJ DEZE NODIG IK JE VAN HARTE UIT VOOR ONZE SALE!

Shop online op WWW.STAROUTFIT.NL of loop gezellig binnen voor 50% KORTING OP ALLE ZOMERKLEDING!

Zaterdag shoppen? We zijn open van 10 tot 16 uur.

HAARSTRAAT 20GORINCHEM06-53899922

X, Patricia 

#staroutfit #star #outfit #vakantie #reclamastled #kledinglijn #kledingmerk #kleding #kledingwinkel #kledingwebshop #stylelover #trendy #outfitoftheday #ootd #zomercollectie #gorinchem #gorcum #mooigorinchem #nieuws #uitverkoop#style #tassen #elviracollections #yestfashion #bijoux #mooivrolijk #karostarjeans #stras4you

https://fb.watch/9wBj1CUezB/

 

 


AD Rivierenland

‘Nu was de tijd echt rijp’

Door: ELINE LOHMAN

20 januari 2020

 

GORINCHEM – Dit jaar is de Gorcumse Patricia de Joode 50 jaar geworden en zij besloot het roer compleet om te gooien. Werken in loondienst is voor haar gedaan; Patricia startte een webshop met fysiek verkooppunt.

Het was zomervakantie 2018 toen Patricia dacht: ‘is dit het nou?’. Haar werk gaf haar geen voldoening meer. ,,Ik wilde doen wat ik echt leuk vind en dat was niet het werk dat ik toen had. Ik heb 20 jaar lang naar tevredenheid bij het verkeersvoorzieningenbedrijf van mijn vader gewerkt, daar was ik kwaliteitsmanager. Bijna twintig jaar geleden verkocht hij het bedrijf en de directeuren wilden de laatste jaren een andere weg in slaan dan ik. Heel jammer. Vanwege die andere inzichten ben ik drie jaar geleden bij dat bedrijf vertrokken en heb ik even bij een onderaannemer gewerkt, maar daar zat ik helemaal niet op mijn plek en daar ben ik vorig jaar weggegaan.”

Toen besloot Patricia het helemaal anders te gaan doen. ,,Ik heb vroeger de opleiding Textiel Management gevolgd en heb een aantal jaar als verkoopmanager bij een kledingzaak gewerkt, maar nadat ik bij mijn vader in het bedrijf ging werken, heb ik weinig meer met mode gedaan. Maar dat was en is mijn passie, dus ik besloot een eigen kleding-webshop te starten, met een fysiek verkooppunt.”

Patricia de Joode vond een pand op industrieterrein Papland en op 1 maart 2019 was StarOutfit geboren. Er kwam heel wat kijken bij de voorbereidingen voor het opstarten van een eigen bedrijf, vertelt de Gorcumse energiek. ,,Ik moest naar de Kamer van Koophandel, ik ben een ruimte gaan zoeken en tot 1 maart ben ik o.a. bezig geweest met kleding inkopen. Ik ga er vol voor en niet half. Dat betekende ook dat ik allerlei kledingbeurzen heb bezocht om de trends en stijlen van nu te bekijken – ik was tenslotte al 20 jaar uit de kleding. Het scheelt wel dat ik altijd een passie voor kleding heb gehad en privé veel met mode bezig ben.”

Na ruim een half jaar kan Patricia zeggen dat ze het niet anders meer zou willen. ,,Ik had het veel eerder moeten doen! Maar ik durfde niet, want ik zat in een zekerheidspositie van een vaste baan in loondienst in een bedrijf dat erg eigen voelde. Toen mijn vader destijds zijn bedrijf verkocht, kreeg ik net een tweeling en dan waag je de stap van een eigen bedrijf niet zo snel. Maar nu was de tijd echt rijp en had ik het lef om dit te doen. Natuurlijk blijft het spannend hoe het loopt, want je investeert veel tijd en geld en ik ben een zekerheidsmens. Plus ik ben perfectionistisch, maar het voelt heel goed. Zo goed, dat ik vanaf 1 april 2020 een echte winkel ga openen op de Haarstraat 20. Op huisnummer 16 heb ik momenteel een pop-up store, nog tot de nieuwe winkel gereed is.”

Buiten de openingstijden om is Patricia ook druk met ondernemen: inkopen doen, social media en de administratie bijhouden, vriendinnenavonden organiseren voor dames. ,,Ik had niet gedacht dat ik achter de schermen zoveel bezig zou zijn met ondernemen, maar ik wil het vooral goed doen. En dat betekent ook dat ik mensen persoonlijke aandacht geef. In de winkel, maar zeker ook in mijn webshop.

 


Anderz Magazine, 

STYLE LOOK FEEL EAT MORE WELLNESS DESIGN INSPIRATION

Herfstuitgave 4.3, september 2019

Rubriek Geef de pen door..