Home » In the spotlight

AD Rivierenland

‘Nu was de tijd echt rijp’

Door: ELINE LOHMAN

 

GORINCHEM – Dit jaar is de Gorcumse Patricia de Joode 50 jaar geworden en zij besloot het roer compleet om te gooien. Werken in loondienst is voor haar gedaan; Patricia startte een webshop met fysiek verkooppunt.

Het was zomervakantie 2018 toen Patricia dacht: ‘is dit het nou?’. Haar werk gaf haar geen voldoening meer. ,,Ik wilde doen wat ik echt leuk vind en dat was niet het werk dat ik toen had. Ik heb 20 jaar lang naar tevredenheid bij het verkeersvoorzieningenbedrijf van mijn vader gewerkt, daar was ik kwaliteitsmanager. Bijna twintig jaar geleden verkocht hij het bedrijf en de directeuren wilden de laatste jaren een andere weg in slaan dan ik. Heel jammer. Vanwege die andere inzichten ben ik drie jaar geleden bij dat bedrijf vertrokken en heb ik even bij een onderaannemer gewerkt, maar daar zat ik helemaal niet op mijn plek en daar ben ik vorig jaar weggegaan.”

Toen besloot Patricia het helemaal anders te gaan doen. ,,Ik heb vroeger de opleiding Textiel Management gevolgd en heb een aantal jaar als verkoopmanager bij een kledingzaak gewerkt, maar nadat ik bij mijn vader in het bedrijf ging werken, heb ik weinig meer met mode gedaan. Maar dat was en is mijn passie, dus ik besloot een eigen kleding-webshop te starten, met een fysiek verkooppunt.”

Patricia de Joode vond een pand op industrieterrein Papland en op 1 maart 2019 was StarOutfit geboren. Er kwam heel wat kijken bij de voorbereidingen voor het opstarten van een eigen bedrijf, vertelt de Gorcumse energiek. ,,Ik moest naar de Kamer van Koophandel, ik ben een ruimte gaan zoeken en tot 1 maart ben ik o.a. bezig geweest met kleding inkopen. Ik ga er vol voor en niet half. Dat betekende ook dat ik allerlei kledingbeurzen heb bezocht om de trends en stijlen van nu te bekijken – ik was tenslotte al 20 jaar uit de kleding. Het scheelt wel dat ik altijd een passie voor kleding heb gehad en privé veel met mode bezig ben.”

Na ruim een half jaar kan Patricia zeggen dat ze het niet anders meer zou willen. ,,Ik had het veel eerder moeten doen! Maar ik durfde niet, want ik zat in een zekerheidspositie van een vaste baan in loondienst in een bedrijf dat erg eigen voelde. Toen mijn vader destijds zijn bedrijf verkocht, kreeg ik net een tweeling en dan waag je de stap van een eigen bedrijf niet zo snel. Maar nu was de tijd echt rijp en had ik het lef om dit te doen. Natuurlijk blijft het spannend hoe het loopt, want je investeert veel tijd en geld en ik ben een zekerheidsmens. Plus ik ben perfectionistisch, maar het voelt heel goed. Zo goed, dat ik vanaf 1 april 2020 een echte winkel ga openen op de Haarstraat 20. Op huisnummer 16 heb ik momenteel een pop-up store, nog tot de nieuwe winkel gereed is.”

Buiten de openingstijden om is Patricia ook druk met ondernemen: inkopen doen, social media en de administratie bijhouden, vriendinnenavonden organiseren voor dames. ,,Ik had niet gedacht dat ik achter de schermen zoveel bezig zou zijn met ondernemen, maar ik wil het vooral goed doen. En dat betekent ook dat ik mensen persoonlijke aandacht geef. In de winkel, maar zeker ook in mijn webshop.

 


Ladiesnight Hollywoud

Op dinsdagavond 15 oktober stond ik met StarOutfit op de Ladies Night bij

Sevice Bioscoop Hollywoud!
Het was een gezellig avondje met leuke nieuwe klanten en volgers!

Leuk om jullie te verwelkomen.

Love to see you!
X, Patricia 


Winactie Lucky Star Ticket t.w.v. 50 euro

LUCKY STAR
Gisteren (9-10-2019) heb ik de winnares van de Facebook winactie haar Lucky Star Ticket t.w.v. 50 euro kunnen overhandigen! @Mia Rink was de gelukkige en zij gaf de ticket aan haar dochter @Melissa Rink.
Melissa heeft de prachtige Trui Black Pearl uitgekozen:
https://www.staroutfit.nl/product/885960/trui-black-pearl
Ook koos ze voor een mooie zwarte portemonnee en een stijlvol jurkje.

Ik vond het erg leuk om met Mia en Melissa kennis te maken en wens Melissa veel plezier van haar nieuwe spullen!
Goed om te horen dat ze zeker terug zullen komen om vriendinnen en zussen ook kennis te laten maken met StarOutfit. Top! 😉💫
Love to see you shine! Patricia 💫⭐


Fall in Love Friday

Op 4 oktober hadden we een lekker herfstsfeertje in de Pop-up winkel.

Het was gezellig en met een echt herfstweertje en wat lekkere hapjes was het klimaat ideaal om verliefd te worden op

de nieuwe collectie. 


Anderz Magazine, 

STYLE LOOK FEEL EAT MORE WELLNESS DESIGN INSPIRATION

Herfstuitgave 4.3, september 2019

Rubriek Geef de pen door..